Emma Tekelyová, známa vyznávačka zdravého životného štýlu, s dcérou Emou v roku 2011 vydali „cukrársku bibliu“ SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá. Medzi ženami všetkých vekových kategórii nová generácia sladkostí spôsobila priam nadšenie. Mimoriadne úspešný knižný bestseller zaznamenal rekordný predaj. Kniha SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá 2 obsahuje 36 nových receptov na koláče, torty, dezerty, ktoré zvládne aj každá začiatočníčka. Špeciálna kapitola prináša návody na rýchle maškrty pre zaneprázdnené ženy aj dezerty pre celiatikov. Autorky uvádzajú aj desiatky tipov ako pri pečení obmieňať ingrediencie - podľa sezóny, chuti, príležitosti i vlastnej fantázie. „Vylepšovaním klasických receptov sme dosiahli, že aj tvaroh môže chutiť ako krém a ovsené vločky ako pravá bábovka. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle majú spolu takú istú chuť ako piškótové cesto. Používame úplne bežné potraviny, vyhýbame sa tukom, bielemu cukru a bielej múke i umelým prísadám. Stačí vymenovať, čo do koláčov ide, a je jasné, že od tvarohu, ovesených vločiek, jogurtu, kakaa, mandlí, orechov, jabĺk, malín ani od 70% čokolády sa nepriberá... Pečieme každú sobotu, máme odskúšané, že sa od našich koláčov sa netučnie“. • Kniha obsahuje 36 receptov • Kniha má 5 kapitol: Rýchlovky, Spomienky na detstvo, Osviežujúce pochúťky, Recepty z ciest, Klasika inak • Recepty rešpektujú tradičné slovenské chute. • Kniha prináša desiatky tipov ako obmieňať ingrediencie, ich kombinovanie podľa chuti, sezóny, príležitosti. • V receptoch používa iba prírodné produkty, nijaké umelé náhrady. • Každý recept obsahuje Extra TIP, čo urýchli čas prípravy. • Recepty dávajú možnosť uplatniť vylepšenia a zaznamenať si ich na poznámkové stránky • Záverečná kapitola sa venuje cukru z pohľadu zdravia a krásy, ktorý vplýva nielen na obezitu, ale aj na pleť a starnutie. • Kniha je adresovaná modernej žene, ktorá rada prekvapí rodinu a priateľov chutnými maškrtami, pričom ani sama si nemusí odriekať. • Recepty sú vhodné pre skúsené cukrárky aj pre začiatočníčky