Jednoduché jedlo môže pre vás znamenať super rýchle jedlo, také, ktoré je na stole za pár minút alebo na ktoré potrebujete iba pár surovín. Niekto ocení, že časť prípravy sa dá urobiť vopred a pri podávaní ide všetko hladko. Nie je na zahodenie, keď sú v recepte ingrediencie, čo máte doma a varíte zo zásob. Variť jednoducho sa dá, keď sa jedlo pripravuje viac-menej samo v hrnci alebo v rúre. Myšlienka, že každý má iný názor na to, čo je jednoduché, je podstatou tejto knihy. Autor Yotam Ottolenghi o nej povedal: "Kniha ma nadchla preto, lebo je plná receptov, ktoré sú nesporne ´Ottolenghi´, ale zároveň sú jednoduché jedným (a niekedy aj viac než jedným) spôsobom." SIMPLE varenie si môžete vyskúšať so zeleninou, s ryžou, obilninami, so strukovinami, s cestovinami, mäsom, rybami a aj so sladkou bodkou. Pustite sa s odvahou do toho!