Kniha poskytuje komplexný pohľad na proces silážovania a samotnú siláž v celom jej profile: začína pestovaním krmiva na poliach, pokračuje zberom a konzerváciou, a potom končí príjmom siláže zvieratami. Je veľmi bohato ilustrovaná (viac ako 450 fotografických záberov a viac ako 170 náčrtov a diagramov) 1. Manažérom vysvetľuje dôležitosť a biologické pozadie mnohých detailov silážneho procesu. 2. Výkonným pracovníkom a výrobcom siláže prináša stručné a jasné odporučenia pre úspešné zvládnutie výroby siláže. 3. Odborníkom a výskumným pracovníkom poskytuje širokú škálu podrobných pohľadov na postup silážovania v praxi a na možnosť interpretácie nových poznatkov samotným výrobcom siláže. 4. Študentom a poradcom vo výžive dobytka prináša nové poznatky v hodnotení kvality krmív.