Ručný mechanický zatvárač plechoviek pomôže uchovať pomocou varu (steriláciou) surové, dusené a pečené mäso. Plechovku po naplnení upevníte do zatvárača a uzavriete ju pomocou dvoch procesov upevňovania viečka na plechovku – otáčaním kľučky. Plechovky potom sterilujete v hrnci (lepšie 2x). Súčasťou výrobku je návod na zostavenie, nastavenie, používanie a recept.Vďaka zatváraču plechoviek si môžete pripraviť mäso vo vlastnej šťave na horšie časy. Mnohí si spomenú na klasické mäsovky, ktoré boli plné kvalitného domáceho mäsa a sosu. Ocenia ho nielen tí, ktorí sa doma venujú chovu hospodárskych zvierat, ale aj ľudia, ktorí bývajú na samote a do supermarketu to majú veľmi ďaleko. Navyše má domáce mäso inej kvality ako priemyselne vyrábané konzervy a lunchmeaty plné mäsového separátu.Konzervované mäso, paštéta, polievka aj kompót v konzerve vydržia v chladnom špajze či pivnici niekoľko rokov. Na rozdiel od zavarených pohárov tak do nich neprenikne svetlo, cestou na dovolenku, na výlete v štýle survivalu sa nerozbijú a neznehodnotia.Strojček je vyrobený z ocele s povrchovou úpravou (zinkovanie, práškový lak a černenie), podložky sú zo silónu PA6. Ochranu hornej časti pracovnej dosky, ktorá by mala mať hrúbku max. do 4 cm, zaistí guma.