Nôž Victorinox 5.2003.22 Kuchársky univerzálny nôž. Využijete Ak nôž s širokým ostrím, bude povrch rezu hladký a úhľadný. Účelom hladkého a ostrého okraja je to, aby zo surového ovocia alebo mäsa na krájacie prkénko uniklo čo najmenšie množstvo štiav. Na rozpálenej panvici sa hladký povrch kúsku mäsa rýchlo uzavrie. Šťavy, vďaka ktorým mäso získava chuť, teda zostávajú vo vnútri a mäso nevysychá. Ostrým kuchárskym nožom možno nakrájať na tenké plátky aj rajské jablko, chrumkavý chlieb, nasekať pór, uhorku, nakrájať a naporciovať tvrdšie druhy zeleniny, naporciovať mäso alebo ryby, očistiť a nasekať cibuľu, stranou noža utrieť cesnak, nadrviť korenie apod Do rúk profesionálnych kuchárov sa najčastejšie dostávajú najmä väčšie kuchárske nože Dĺžka čepele 22 cm. Nože a mačety » Kuchynské nože » Nôž Victorinox 5.2003.22