Nemusíte byť športovou superhviezdou, aby ste sa o seba starali, žili a cítili sa lepšie a zdravšie. Novak Djokovič V knihe NASERVÍRUJTE SI VÍŤAZSTVO opisuje Djokovič ako prežil bombardovanie jeho rodného Belehradu, i to, ako sa z vojnou poznačenej krajiny dostal medzi tenisovú elitu. Zároveň prezrádza stravu, ktorá ho vyliečila a výraznými spôsobom ho postrčila na ceste k vrcholu. Aj keď miloval chlieb, cestoviny a najmä pizzu z ich rodinnej pizzérie, časom zistil, že jeho telo si nevie poradiť s múkou a pšenicou. Tým, že zo svojho jedálnička vyradil lepok, proteín nachádzajúci sa v pšenici, okamžite sa začal cítiť lepšie, ľahšie, mal jasnejšiu myseľ i rýchlejšie reakcie. Ako pokračoval v skúmaní a vylepšovaní svojej stravy, tak zmizli jeho zdravotné ťažkosti, zhodil prebytočné kilogramy. Práve zlepšené zdravie a lepšia mentálna odolnosť mu umožnili dosiahnuť svoje dva detské sny: vyhrať Wimbledon a byť najlepším tenistom sveta. V roku 2011 prežil Novak Djokovič, podľa slov mnohých športových novinárov, najlepšiu sezónu v tenisovej histórii: vyhral desať turnajových titulov, trikrát triumfoval na grandslamových turnajoch, ťahal 43-zápasovú sériu víťazstiev. Je to pozoruhodný výsledok, pretože len dva roky pred touto úspešnou sezónou mal problém dokončiť náročný turnaj. Ako sa mohol z hráča, ktorý trpel bolesťami, zraneniami a problémami s dýchaním, stať tak rýchlo najlepší tenista sveta? Odpoveď je prekvapujúco jednoduchá: Zmenil svoju stravu.