Voľné pokračovanie knihy Bohémky zahrňuje štyri hlavné kapitoly, ktoré v sebe skrývajú viacero rozmanitých podkapitol. Táto kniha zaútočí na všetky vaše zmysly. Je ako bonboniéra, v ktorej je každý bonbón iný, a vy ich môžete postupne ochutnávať v podobe krátkych príbehov o ženách, priateľkách, známych i neznámych, ale aj o maličkostiach, ktoré ženy tešia. Dozviete sa o múzach majstrov cukrárov, stojacich za vznikom ikonických francúzskych a talianskych dezertov ako mille-feuille alebo crepe Suzette. A nájdete v nej tiež jedenásť malých pokladov – sladkých receptov, vtipne vpísaných do tematických okruhov, kde Lucia odhaľuje tajomstvo prípravy domáceho lístkového cesta na tie najlepšie šamrolky a veterníky, alebo skvostného malinového džemu k čerstvým croissantom na raňajky. Autorka vás vo svojej tretej knihe presvedčí, že aj my ženy sme ako dezert! Milé múzy, doprajte si čas – dolce far niente – a nechajte sa zaviesť do vyberaných cukrární, do Malého Ríma a samozrejme do Benátok.