Klíčky sú úžasné! Suché semeno nasaje trochu vody, praskne jeho ochranný obal (šupka) a začnú sa s ním diať pozoruhodné veci. Nielenže mnohonásobne zväčší svoje rozmery, ale aj obsah mikro a makro nutrientov. O tom, ako nakličovať jednotlivé druhy semien sa dozviete v prvej časti knihy KLÍČKOVANIE pod názvom Malý sprievodca veľkými premenami. V knihe ďalej nájdete: *rôzne zaujímavosti o klíčkoch, *návody a postupy čo a ako klíčkovať, *čo a prečo neklíčkovať, *ako s klíčkami narábať, *ako ich konzumovať, alebo ďalej spracovávať a servírovať, *ako správnou kombináciou surovín z nich vyťažiť pre náš organizmus maximum, *ako si zaviesť systém v kuchyni a plánovať klíčkový jedálniček, *ako si vyrobiť zdravé domáce klíčkové polotovary, *ako šetriť čas v kuchyni, *ako sa na klíčky pozerajú starobylé védy, ale aj moderné výživové smery a mnoho iného V druhej časti knihy pod názvom Receptár z klíčkov na čitateľov čaká: *60 inšpiratívnych receptov na zdravé a plnohodnotné jedlá s vyššou biologickou hodnotou pripravené podľa zásad starobilých véd a zároveň moderných výživových smerov (bez mäsa, mlieka, lepku, s čiastočným alebo úplným obmedzením mliečnych výrobkov a aj vo vegan verzii), *recepty na jedlá z blízkeho východu a Ázie: Turecka, Číny, Thajska, Japonska, Kórey či Indie. Nebude chýbať ani talianska kuchyňa. Samozrejmosťou sú NAŠE historické a tradičné jedlá ako hrachová kaša s pučálkou, či veľkonočná baba z klíčkov, * kalendár klíčenia semien. V knihe vyzdvihujeme: * ekologický a environmentálny aspekt, *zdravý životný štýl, zdravé telo a zdravého ducha, *rešpekt a úctu ku všetkému živému. Veríme, že kniha bude pre tento svet prínosom